ΙΣΤΟΡΙΑ ATLANTIS

Ο Atlantis FM είναι ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός που εδρεύει στην πόλη του Πειραιά. Είναι σταθμός τοπικής εμβέλειας καλύπτοντας την πόλη του Πειραιά, της Αθήνας, και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το πρόγραμμά του περιέχει ελληνική και ξένη Rock αλλά και Heavy Metal μουσική. Ο σταθμός ανήκει ιδιοκτησιακά στην Atlantis FM: Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις και Εκδόσεις Ανώνυμη Εταιρεία (με διακριτικό τίτλο: Atlantis Α.Ε.)

Στο Rock Parade του σταθμού φιλοξενούνται πολλοί και διάσημοι καλλιτέχνες και διάφορα συγκροτήματα όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Διονύσης Τσακνής, Λάκης Παπαδόπουλος, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Ρους, Γιάννης Γιοκαρίνης, Σπύρος Γραμμένος, Χρήστος Θηβαίος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Motivo 4 κ.ά., όπου οι καλλιτέχνες κάνουν εκπομπή σαν παραγωγοί του σταθμού.

Ξεκίνησε να εκπέμπει το 1990 στους 90 FM μέχρι το 2001 όπου το Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναίρεσε την άδειά του με την αιτιολογία ότι προκαλούσε προβλήματα στην αεροπλοΐα. Η διακοπή του ραδιοφωνικού σταθμού, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα των ακροατών του με αποτέλεσμα να διοργανωθεί συναυλία συμπαράστασης, στις 28 Μαρτίου του 2001 με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Ο Atlantis ήταν τότε δημοφιλής ραδιοφωνικός σταθμός σημειώνοντας ακροαματικότητα μέχρι και το 5% της συνολικής ακροαματικότητας. Μετά το κλείσιμο του σταθμού, συνέχισε να εκπέμπει παράνομα, στους 88.4 MHz και σε διάφορες άλλες μπάντες, με την ονομασία «Μαχητής στα FM» μεταδίδοντας από τα πυροβολεία του όρους Αιγάλεω. Το 2004 με την επίσημη ονομασία του, άρχισε να ξαναεκπέμπει πλέον και επίσημα στην συχνότητα 105.2, και σύμφωνα με τον Ν. 3310/2005, τις αποφάσεις των Πειραϊκών Δικαστηρίων και του ΣτΕ, δικαιούνταν άδεια νομίμου λειτουργίας.

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του σταθμού είναι ο Μιχάλης Χάνδακας, ο οποίος για δέκα χρόνια (από το 1989 μέχρι το 1999) κατείχε στην ιδιοκτησία του, και δεύτερο ραδιοφωνικό σταθμό, τον 99.7 FM Κανάλι 107 και ο οποίος πουλήθηκε στις Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. και στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο για τη δημιουργία και ίδρυση του Radio DeeJay 99.7, ο οποίος το 2002 και λόγω μείωσης/διακοπής ραδιοφωνικών σταθμών (για παράδειγμα ο Atlantis 90 FM) και λόγω ανακατανομής των συχνοτήτων “μετακόμισε” στους 95.2 MHz και συνεχίζει μέχρι και σήμερα ως 95.2 Athens DeeJay.

Atlantis 105.2 FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background