ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΠΙΤΙ ΜΕ 0.88 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Written by on February 9, 2018

Σε ένα παραμυθένιο χωριό λίγο πιο έξω από το Μόναχο της Γερμανίας, το Fuggerei, μπορείς να νοικιάσεις σπίτι με ενοίκιο μόλις με 0,88 ευρώ το χρόνο. Και μη νομίζετε ότι πρόκειται για σπίτια-τρύπες! Μιλάμε για ευρύχωρα πέτρινα, παρακαλώ, σπίτια με δύο υπνοδωμάτια.

Υπάρχει βέβαια ένα κόλλημα… (Όχι που δεν θα υπήρχε!)

Πριν πάρετε την απόφαση να μετακομίσετε εκεί, πρέπει να ξέρετε ότι το Fuggerei περιτριγυρίζεται από 6 πόρτες-εισόδους, οι οποίες κλείνουν στις 10 το βράδυ.

Το χωριό αυτό φιλοξενεί άπορους από το 1520 και δημιουργήθηκε από τον βιομήχανο, έμπορο και τραπεζίτη Fugger γι’ αυτό το λόγο. Έχει 54 κατοικίες, μία πλατεία και μία εκκλησία.

Η προϋπόθεση για να μείνει εκεί κάποιος άπορος είναι να έχει μείνει δύο χρόνια τουλάχιστον στο Άουγκσμπουργκ, να είναι άπορος αλλά χωρίς καθόλου χρέη και η υποχρέωσή του κάθε πολίτη είναι να προσεύχεται για την οικογένεια Fugger τρεις φορές την ημέρα.

Αφού πάρουν το μαγικό χαρτάκι που θα τους επιτρέψει να μείνουν στο χωριό, οι νέοι κάτοικοι του Fuggerei βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας στον τόπο, βιοποριζόμενοι από την υλοτομία και τον τουρισμό.

Η λίστα αναμονής φυσικά και είναι πολύ μεγάλη!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε περισσότερα.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Atlantis 105.2 FM

Current track
TITLE
ARTIST

Background